8 dolog amit fel kell újítani vag megjavítani az eladás elött

Könnyű figyelmen kívül hagyni azt a sok lekopást, ami egy háznál az évek során történik. De amikor elkezdünk gondolkodni az eladásról, sokkal tisztábbnak kell lennie. Tudjuk, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket meg kell javítani és tisztítani kell. Azonban csak kevés pénz és idő áll rendelkezésre a javításhoz.
Szóval, tudjuk, hogy mit kell javítani?

Ideális esetben egy ingatlanügynök lesz, akivel megbeszélheti, hogy mik is ezek a dolgok pontosan, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk ki a körülményekből.

A ház értékesítése előtt a legfontosabb dolgok megjavításával akár nagyobb áron is adhatja el. Ez az egyik legfontosabb dolga az ingatlanügynöknek, hogy figyelmeztessen ezekre a bizonyos dolgokra, mielőtt értékesítené otthonát.

Konyha

Mindenki egy nagy, tágas konyhát akar teleúj készülékekkel – ahol a főzés is szórakozás (még akkor is, ha soha sem főznek). Most a konyhája nem elégíti ki ezeket a vágyakat anélkül, hogy jelentős felújjítást hajtana végre, aminek lehet, hogy nincs értelme pénzügyileg. Ne végezzen komplett konyhatechnikai felújítást, hacsak az ügynöke nem mondja el, hogy úgy gondolja, hogy visszaszerezheti pénzét az eladással.

Azonban kisebb javításokat is elvégezhet, amelyekkel a konyhája még vonzóbbá válik, még akkor is, ha nem egy “álomkonyha”. Ha a festés, a világítás és a pultok mind az 70-es években ragadtak, akkor mindegyiket megváltoztathatja anélkül, hogy túl nagy befektetés lenne. Szükség szerint festhet, installálhat új felszereléseket és cserélheti a pultokat valami vonzóbbá (a gránit és a márvány nem igényel cserét).

Fürdőszoba

A tiszta fürdőszoba, ahol minden működik, ahogy kell kötelező. Ha probléma van egy folyó WC-vel vagy szivárgó csapteleppel, szükség esetén javíttatni kell. A vécét fel lehet dobni, ha az ülőkét kicseréljük. A fuga tisztítása vagy cseréje mindig jó ötlet, mivel az évek során piszkos lett. A hiányzó csempéket is ki kell cserélni.

Minél fényesebb és tisztább a helyiség, annál jobb. A fürdőszoba és a konyha a ház legfontosabb területei. Ezek azok a területek, amikre a vevők a legjobban oda figyelnek.

Megvilágítás

A világítás még a legkisebb otthont is nyitotabbá és hívogatobbá teheti. Maximalizálni kell a tér láthatóságát, ezért szeretnénk kihasználni a sok rendelkezésre álló világítási lehetőséget. Nézzünk körül a szobákban és vizsgáljuk meg, hogy eléggé meg van e világítva és nézzük meg, hogy találunk-e valamilyen módot a világítás javítására.

Ne felejtsuk el a természetes világítást sem. A függönyök minden legyenek elhúzva, az ablakok lemosva. Érdemes világos semleges színnel ki festeni a kissebb szobákat, hogy még világosabbnak tűnjön.

Festés

A festék az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb módja annak, hogy frissítse az otthon megjelenését, mielőtt értékesítené. És még profi festő sem kel hozzá, hogy ezt amegcsinálja.

A világos és semleges színek segíthetik az értékesítést, mert általában a legtöbb embernek vonzóak. Nem feltétlenül kell újra festeni minden szobát, csak azokat, amelyeknek nyilvánvalóan szükségük van rá. Sötét festékkel, kopott vagy piszkos festékkel rendelkező szobák azok, amelyek szükséges újra festeni

A tapétát van, szinte mindig jó ötlet eltávolítani az eladási időszak elött. A tapéta már nem divat és sok nehézséget okozhat az eladásban.

Padló

A laminált padló néz ki a legjobban. Teljesen megváltoztathatja, hogy a vevő hogyan látja a házat. Nagy befektetés, de megtérül az ára, mert megint csak felértékelődik a ház ára.

Működőképesség

Körbe kell menni a házban és meg győződni arról, hogy minden úgy működik, ahogy kellene – a kis dolgoktól, mint a kilincsek és a zárak a nagyobb dolgok, mint a garázskapu. Nem kell mindennek újnak lennie ahhoz, hogy az ház kívánatos legyen a vevők számára, de benne mindennek jól kell működnie a legjobb ár megszerzéséhez.

Értékesítés előtti ellenőrzés

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy elkerüljék azokat a problémákat, amelyek akadályozhatják a ház eladást, az értékesítés előtti ellenőrzés. Az értékesítés előtti otthoni ellenőrzés segítséget nyújt a problémák azonosításában és javításában, mielőtt megpróbáljuk eladni a házat.

A ház kivülről

A ház külseje az első dolog, amit a vásárlók látni fognak, így azt szeretnénk, hogy jól nézzen ki. Cseréljük ki a hiányzó kerítésemeket. Ki kell gyomlálni a kertet és le kell nyírni a füvet a tavaszi-nyári időszakban. Ősszel a leveleket kell el gereblyézni, télen pedig a havat kell ellapátolni. Virágládákba ültethetünk színes, folyton virágzó növényeket, hogy egy kis színt és életet hozzanak a házba.

A hiányzó cserepeket pótólni kell mielött bárki eljönne meg nézni a házat. Mert biztosan észre fogják venni és máris kiaakul a rossz vélemény, hiszen egy ház újra cserepezése nem kis összeg.

Címke: , , , , , , , ,

Hozzászólás