Költözési előkészületek

1.Költözési naptár – Legyél teljesen szervezett és felkészült. Készítsd össze a költözéhez szükséges anyagokat. Legyen benne minden amire szükség van: ellenőrző lista, havi és heti naptárak, költségvetési változatok, tisztító ellenőrző lista, fontos kapcsolatok. Alapvetően ha felkészülten állunk hozzá akkor a rengeteg stressztől kíméljük meg magunkat. Feljegyezhetünk benne minden módosítást, minden fontos elintézni valót.

2. Tisztítás és lomtalanítás – Használjuk ki a hónapokat és heteket, a költözés elött tisztításra és lomtalanításra. Minél kevesebb cuccunk van, annál kevesebbet kell csomagolni és mozgatni. Ezzel nem csak időt és pénzt takarítunk meg hosszú távon, hanem segít megszervezni a költözést is. Ilyenkor lehet garázs vásárt csinálni, a feleslegessé vált tárgyak online eladni, vagy adományozni jótékonysági intézményeknek vagy barátainknak.

3. Gyűjtsd össze a dobozokat – Amint tudod, hogy költözni fogsz, kezd el gyüjteni a dobozokat!

4. Csomagolási kellékek – Mielőtt elkezdenénk a csomagolást, fontoljuk meg, hogy mi az amire szükségünk lesz: csomagolószalag, olló, címkék. Tegyük ezeket egy kosárba vagy dobozba, amit magunkkal cipelhetünk, miközben a ház különböző helyiségeiben csomagolunk.

5. Készítsd fel a gyerekeket – Ez egy olyan tipp, amit sokan elfelejtenek. Ne felejtsd el, hogy a költözés hatalmas változás lehet, és egy kicsit ijesztő sok gyerek számára, még akkor is, ha nem mondják el. Annak ellenére, hogy nagyon elfoglalt lesz, ügyeljen arra, hogy egy kicsit beszéljen a gyerekeivel, és segítsen megkönnyíteni minden félelmét és szorongását.

Címke: , , ,

Hozzászólás